Μείωση χρέους μακροπρόθεσμα ζητεί από ΗΠΑ - Ευρώπη ο Ρ. Ζέλικ

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 12:03
UPD:12:13

Κάλεσμα στις κυβερνήσεις της Ευρώπης και τω ΗΠΑ να αναζητήσουν μειώσεις του χρέους τους σε βάθος χρόνου για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση, απηύθυνε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ από την Καμπέρα της Αυστραλίας.

Κάλεσμα στις κυβερνήσεις της Ευρώπης και τω ΗΠΑ να αναζητήσουν μειώσεις του χρέους τους σε βάθος χρόνου για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση, απηύθυνε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς για να υπάρξει ειδική δράση από το G20.

«Είμαστε σε ένα στάδιο όπου οι εθνικές κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να λάβουν αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Ζέλικ από την Καμπέρα της Αυστραλίας, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις θα αφορούν «όχι μόνο τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, συχνά με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών, αλλά και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες».

Τάχθηκε επίσης υπέρ της προώθησης μίας ατζέντας για το ελεύθερο εμπόριο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αύξησης του προστατευτισμού, καθώς οι χώρες επιδιώκουν να επιλύσουν την κρίση χρέους τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα