Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 09:10

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μέρκελ-Σαρκοζί φτιάχνουν οικονομική ευρωκυβέρνηση".

"Τη σύσταση «οικονομικής κυβέρνησης» προτείνουν η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη δέσμευση των χωρών για δημοσιονομική πειθαρχία".

ΕΞΠΡΕΣ: "Συνταγματική θέσπιση πλαφόν για το έλλειμμα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, με βασικό χαρακτηριστικό τη συνταγματική κατοχύρωση του ορίου του ελλείμματος των κρατών-μελών της ευρωζώνης, πρότειναν χθες οι ηγέτης Γαλλίας και Γερμανίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύμφωνο για μια νέα Ε.Ε.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασιστικό βήμα για την υιοθέτηση οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη έκαναν, χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. και ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί. Σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, παρουσίασαν πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης, το οποίο κάλεσαν να εγκρίνουν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης. Το «τέλος» αυτής της διαδικασίας θα είναι η έκδοση ευρω-ομολόγου επισήμανε ο Ν. Σαρκοζί".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μουδιασμένες οι αγορές από Σαρκοζί και Μέρκελ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σειρά προτάσεων για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής των κρατών-μελών της ευρωζώνης παρουσίασαν χθες η Γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, με στόχο να εδραιωθεί μία «αληθινή οικονομική κυβέρνησης της ευρωζώνης», που κάποτε ίσως οδηγήσει στην έκδοση ευρωομολόγου".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα