Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 12:57

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών από την αδυναμία των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας να διασκεδάσουν τις ανησυχίες της αγοράς.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών από την αδυναμία των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας να διασκεδάσουν τις ανησυχίες της αγοράς λαμβάνοντας δραστικά μέτρα για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στην πλειονότητά τους, οι ευρωπαϊκοί δείκτες εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες, με εξαίρεση τον γαλλικό CAC 40 που έχει περάσει σε θετικό έδαφος σημειώνοντας άνοδο 0,16% στις 3.236,19 μονάδες στις 12.34 (ώρα Ελλάδος).

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,64% στις 5.323,52 μονάδες, ενώ στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 1,06% υποχωρώντας στις 5.931,54 μονάδες.

«Δεν έγιναν κάποια ουσιαστικά βήματα, καθώς οι προτάσεις που κατατέθηκαν είχαν ήδη πέσει στο τραπέζι πριν από κάποιες ημέρες. Σε γενικές γραμμές, η έκβαση της συνάντησης δεν ήταν πειστική, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για έκδοση ευρωομολόγου», επισημαίνει στο Reuters η Πατρίς Περουά από την Kepler Capital Markets στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα