ΥΠΟΙΚ: Ανευθυνότητα η κινδυνολογία γύρω από τη συμφωνία με τη Φινλανδία

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 20:07

Για επιπολαιότητα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή τις εγγυήσεις που ζητούν Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία για το νέο δάνειο στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος το χρηματοοικονομικό σχήμα που συμφωνήθηκε με τη Φινλανδία τελεί υπό την έγκριση των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ η σχετική συζήτηση άρχισε σήμερα στο επίπεδο της τεχνικής ομάδας εργασίας και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στο επίπεδο των εκπροσώπων των υπουργών.

«Όσο διεξάγεται αυτή η δύσκολη και λεπτή διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και ανεύθυνο δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να προτρέχουν, να κινδυνολογούν ή να επιχαίρουν γιατί υπάρχουν προβλήματα, λες και αυτό είναι καινούργιο ή απροσδόκητο», τονίζει.

«Το να επενδύει κάποιος πολιτικά στην αρνητική εξέλιξη είναι όχι μόνο κατώτερο του επιπέδου εθνικής ευθύνης στο οποίο πρέπει να κινούμαστε, αλλά και πολιτικά αδιέξοδο», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών, αφού, όπως αναφέρει «κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει από μια αρνητική εξέλιξη που εις πείσμα όσων επενδύουν σε αυτή δεν θα υπάρξει, αρκεί εμείς να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι ως έθνος».

Επαναλαμβάνει τέλος ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011, ενώ έχει δείξει την καλοπιστία και την ευελιξία της, προκειμένου να βοηθήσει «όχι μόνο στην εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος, αλλά και στην εκπομπή ενός καθαρού, θετικού μηνύματος, ως προς την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί τη νέα φάση της κρίσης που δεν είναι μόνο ή κυρίως ελληνική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα