Συμμετοχή στην ΑΜΚ της Proton εξετάζουν ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς και Eurobank

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 17:03
UPD:17:51

Τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ εξετάζουν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδας οι τέσσερις τραπεζικοί όμιλοι ενημέρωσαν την ΤτΕ ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες «προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Proton».

Παράλληλα, με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει, όπως αναφέρεται, τη λειτουργία του νέου δ.σ. της τράπεζας.

«Σε μια στιγμή αδυναμίας για την Proton, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες αποφάσισαν να την ενισχύσουν για να μην δημιουργηθούν ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα στην αγορά» σχολίασε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

Η μετοχή της Proton Bank, της μικρότερης εισηγμένης ελληνικής τράπεζας βάσει κεφαλαιοποίησης, έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο 18,2% έναντι απωλειών 1,50% του γενικού δείκτη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως κάνει εκκλήσεις για δημιουργία συμμαχιών στον τραπεζικό κλάδο, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η Attica Bank εξέφρασε το ενδιαφέρον της για συνεργασία ή συγχώνευση με την Proton.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΕΛΛ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα