Πολιτική λύση για το ζήτημα των εγγυήσεων ζητεί ο ΥΠΟΙΚ

«Αναγκαία η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου»
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011 14:27

Πολιτική λύση για το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητούν χώρες της Ευρωζώνης προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ζητεί με επιστολή του προς τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ολι Ρεν, Ζαν Κλοντ Τρισέ και ΥΠΟΙΚ του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οπως αναφέρει, η Ελλάδα «έχει επιδείξει την μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία, προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».

«Τεχνικές λύσεις», συμπληρώνει ο υπουργός, «είναι εύκολο να βρεθούν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος».

«Το ζήτημα όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι βασική θέση της Ελλάδας είναι «η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου».

Τόνίζει μάλιστα πως αυτές «δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα