Στα χαμηλά πέντε μηνών ο Nikkei

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 10:49

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας υποχωρώντας στις 8.628,13 μονάδες.

Στα χαμηλά πέντε μηνών κατρακύλησε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, διευρύνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών. Στη σημερινή συνεδρίαση σημείωσε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας υποχωρώντας στις 8.628,13 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,2% στις 742,84 μονάδες.

«Η επόμενη στάση στην πτώση θα μπορούσαν να είναι οι 8.600 μονάδες, αν και δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές αυτές τις ημέρες, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί», σχολιάζει ο Ναγκαγιούκι Γιαμαγκίσι από την Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Οι παράγοντες της αγοράς θα συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις αγορές συναλλάγματος αναζητώντας ενδείξεις για το εάν οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών θα ζητήσουν από την Τράπεζα της Ιαπωνίας να παρέμβει πωλώντας γεν προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των εξαγωγικών εταιρειών όπως η Toyota Motor Corp και η Canon Inc.

«Εύκολα μπορεί να αγοράσει κανείς ιαπωνικές μετοχές με φθηνές αποτιμήσεις, γεγονός που παρέχει μια στήριξη στην αγορά», σχολιάζει ο Χιροΐτσι Νίσι, γενικός διευθυντής της SMBC Nikko Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα