Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 12:57
UPD:13:05

Κέρδη καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι του γεν, ανακτώντας ένα μέρος από το έδαφος που είχε χάσει τις προηγούμενες ημέρες.

Κέρδη καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι του γεν, ανακτώντας ένα μέρος από το έδαφος που είχε χάσει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές καλύπτουν τις ανοιχτές θέσεις τους στο αμερικανικό νόμισμα εν μέσω φημολογίας ότι οι ιαπωνικές αρχές θα παρέμβουν άμεσα στην αγορά για με στόχο την υποτίμηση του γεν.

Στις 12.35 (ώρα Ελλάδος), το δολάριο κυμαινόταν στα 76,7872 γεν και κατέγραφε κέρδη 0.31%. Ελαφρώς ενισχυμένο έναντι του δολαρίου εμφανίζεται σήμερα το ευρώ, το οποίο την ίδια ώρα σημείωνε οριακή άνοδο της τάξης του 0,05% και διαμορφωνόταν στα 1.4406 δολάρια.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το ευρώ μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, Αγκελα Μέρκελ, την Κυριακή κατά της προοπτικής έκδοσης ευρωομολόγου για τη διευκόλυνση του δανεισμού των δημοσιονομικά αδύναμων χωρών.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που [οι ιαπωνικές αρχές] παρεμβαίνουν στην αγορά, προς το παρόν ανέκοψαν την άνοδο αλλά στο μέλλον θα αναγκαστούν να παρέμβουν εκ νέου», σχολιάζει στο Reuters για τις φήμες υποτίμησης του γεν ο Ρίτσαρντ Φάκενχολ από την SEB στη Στοκχόλμη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα