Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 09:24

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παλινωδίες με τις αλλαγές των συντελεστών του ΦΠΑ".

"Αλλαγές της τελευταίας στιγμής, που ενδεχομένως να περιπλέξουν αντί να ξεδιαλύνουν το «καυτό» θέμα της αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών παρά τη γενικότερα ανένδοτη στάση για την εφαρμογή του μέτρου όπως συμφωνήθηκε τον Ιούνιο με την τρόικα" γράφει σήμερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Εξαιρούνται της αύξησης ΦΠΑ εστίασης τα τουριστικά πακέτα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με εξαιρέσεις θα εφαρμοστεί η μετάταξη του ΦΠΑ από το 13% στο 23% για την εστίαση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φρένο σε Φινλανδία για τις εγγυήσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το «κίνημα» της απαίτησης εγγυήσεων από ορισμένες χώρες ως όρο υλοποίησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, δεν «μπλοκάρει» τη ροή ρευστότητας προς την Ελλάδα το Σεπτέμβριο, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών. Το θέμα, πάντως, θα συζητήσουν σήμερα ο Β. Σόιμπλε με τον Φ. Μπαρουάν".

ΚΕΡΔΟΣ: "Διφασικός ο ΦΠΑ εστίασης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα αφορά τα ενιαία πακέτα των τουριστικών επιχειρήσεων, που λειτουργούν προς το εξωτερικό, αλλά και τις δραστηριότητας εκείνες, όπου κυριαρχεί η πώληση τροφίμων και όχι η παροχή υπηρεσιών εστίασης".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα