Ανάκαμψη στο Τόκιο

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 10:47

Τάσεις ανάκαμψης διαφαίνονται στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται κατά 1,2% κλείνοντας στις 8.733,01 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση.

Τάσεις ανάκαμψης διαφαίνονται στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται κατά 1,2% κλείνοντας στις 8.733,01 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση. Ανοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 750,39 μονάδες.

Σημαντική ώθηση έδωσε στην αγορά το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις μετοχές εταιρειών με εγχώρια ζήτηση, όπως οι παρασκευαστές τροφίμων και οι εταιρείες χαρτιού, αντισταθμίζοντας έτσι τις επιπτώσεις από την ανατίμηση του γεν και τις ανησυχίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση των βασικών αγορών όπου εξάγει η Ιαπωνία.

«Η αμυντική αγορά μετοχών ενδέχεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας», σχολιάζει στο Reuters ο Χικάρου Σάτο από την Daiwa Securities Capital Markets. Οι αναλυτές υποστηρίζουν, επίσης, ότι οι πιθανότητες άμεσης λήψης μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και παρέμβασης στην αγορά συναλλάγματος έχει μειωθεί μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα