Κέρδη καταγράφει το ευρώ

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011 11:53
UPD:13:30

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο ευρώ, το οποίο όμως ενδέχεται να δεχθεί πιέσεις στη διάρκεια της ημέρας εάν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στην ευρωζώνη απογοητεύσουν τους επενδυτές εντείνοντας τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο ευρώ, μετά τα θετικά στοιχεία για τη μεταποίηση στη Γερμανία. Καλύτερα των αναμενόμενων είναι τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο της ευρωζώνης τον Αύγουστο, ο οποίος συρρικνώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Στις 11.37 (ώρα Ελλάδας), το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,76% έναντι του δολαρίου και διαμορφωνόταν στα 1,4467 δολάρια, χάρη στα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στη Γερμανία, τα οποία εξέπληξαν ευχάριστα τους αναλυτές.

Αξιοσημείωτη είναι η σημερινή άνοδος του δολαρίου Αυστραλίας έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα εντυπωσιακά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία έχουν δώσει σημαντική ώθηση και στα διεθνή χρηματιστήρια. Στις 11.11 (ώρα Ελλάδας), το δολάριο Αυστραλίας ενισχυόταν κατά 1,3% στα 1,0524 δολάρια ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα