Μέρκελ: Όχι στην κολεκτιβοποίηση του χρέους στην ευρωζώνη

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 11:19
UPD:11:48

Κατά της «κολεκτιβοποίησης του χρέους στην ευρωζώνη» τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας «χονδροειδή αμέλεια» τα αιτήματα Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων για έκδοση ευρωομολόγων.

Κατά της «κολεκτιβοποίησης του χρέους στην ευρωζώνη» μέσω ευρωομολόγου τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Σε δηλώσεις της στο γερμανικό κοινοβούλιο, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε «χονδροειδή αμέλεια» τα αιτήματα δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης για την έκδοση ευρωομολόγων.

«Είναι χονδροειδής αμέλεια του SPD (Σοδιαλδημοκράτες) και των Πρασίνων να ζητούν αυτή την μορφή της κολεκτιβοποίησης του χρέους στην ευρωζώνη», φέρεται να είπε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με όσα μετέφεραν βουλευτές που μίλησαν στο Reuters.

Σύμφωνα με βουλευτές του κόμματός της, η κ. Μέρκελ τάχθηκε επίσης υπέρ της εποπτείας του Συμφώνου Σταθερότητας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Συγκεκριμένα πρότεινε σε περίπτωση παρέκκλισης από τους κανόνες για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να μπορεί να απαιτήσει από τα κράτη να επανεξετάσουν τα προγράμματά τους ώστε να συμμορφωθούν προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Kατά τη διάρκεια εξάλλου ειδικής συνεδρίασης του κόμματός της (Χριστιανοδημοκράτες) και του βαυαρικού αδερφού κόμματος, της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την αντίθεσή της με τις αξιώσεις της Φινλανδίας για εγγυήσεις από την Ελλάδα. Δεν λειτουργούν έτσι οι συμφωνίες, παρατήρησε χαρακτηριστικά http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2041270 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα