Ανόδου συνέχεια για το γεν

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 12:56

Το γεν φαίνεται πως είναι ο σημερινός πρωταγωνιστής στην αγορά συναλλάγματος, το οποίο ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 76,50 γεν/δολάριο.

Το γεν φαίνεται πως είναι ο σημερινός πρωταγωνιστής στην αγορά συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να παραβλέπουν την ανακοίνωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Γιοσιχίκο Νόντα, ότι θα εκταμιευθεί πακέτο 100 δισ. δολαρίων με στόχο την ανακοπή της ανοδικής πορείας του ιαπωνικού νομίσματος.

Συγκεκριμένα, το γεν ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 76,50 γεν/δολάριο. Ισόποση άνοδο σημειώνει και έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 110,49 γεν/ευρώ.

Ανοδικά κινείται και το γιουάν, το οποίο έχει σκαρφαλώσει στα υψηλά 17 ετών, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να ορίσει το υψηλότερο ανώτατο όριο διαπραγμάτευσης μετά τον Ιούλιο του 2005. Συγκεκριμένα, η ισοτιμία αναφοράς διαμορφώνεται στα 6,3896 γιουάν/δολάριο, ενισχυμένη κατά 0,14% σε σύγκριση με την Τρίτη.

Σε σταθερά επίπεδα κυμαίνεται σήμερα το ευρώ, με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1.4458 δολάρια/ευρώ σημειώνοντας μηδενική σχεδόν μεταβολή από χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα