Φινλανδία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την παροχή εγγυήσεων

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 13:50

Το Ελσίνκι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την παροχή εγγυήσεων για το δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα, με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Γίρκι Κατάινεν.

Το Ελσίνκι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την παροχή εγγυήσεων για το δεύτερο δάνειο προς την Ελλάδα, με άλλες χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τετάρτη ο Φινλανδός πρωθυπουργός , Γίρκι Κατάινεν.

Όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο YLE, ο Φινλανδός πρωθυπουργός υπογράμμισε πάντως πως η χώρα του δεν επιθυμεί να βλάψει άλλα μέλη της ευρωζώνης ή το ευρώ με το αίτημά της για εγγυήσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν είχε άμεση επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία την Τρίτη απέρριψε το αίτημα της Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων, σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανείων, ενώ επιχείρησε να βάλει φρένο σε ανάλογες αξιώσεις άλλων χωρών να διεκδικήσουν διμερή συμφωνία παροχής εγγυήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Ελλάδα, λέγοντας πως βάσει των όρων της συμφωνίας η Ελλάδα θα μεταβιβάσει ένα αδιευκρίνιστο ποσό στο φινλανδικό κράτος. Το ποσό και οι τόκοι του θα επενδυθούν σε χαμηλού κινδύνου, μακροπρόθεσμους τίτλους που θα εγγυηθούν το δάνειο στήριξης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα