Toyota: «Βροχή» νέων μοντέλων στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 14:49
UPD:14:54

Στο βλέμμα της στραμμένο στην αμερικανική αγορά έχει η Toyota, η οποία παρουσίασε χθες στα στούντιο της Paramount στο Χόλιγουντ το νέο της μοντέλο Camry που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013.

Στις αρχές του 2013 αναμένεται «βροχή» από 20 νέα και ανανεωμένα μοντέλα Toyota, Lexus και Scion, στην προσπάθεια της Toyota να διεκδικήσει μια μερίδα στην τεράστια αγορά αυτοκινήτων των ΗΠΑ από τις ανταγωνίστριες εταιρείες της, όπως η Hyundai Motor Co.

Οι παραδόσεις των νέων αυτών μοντέλων, τέσσερα εκ των οποίων αναμένονται εντός του έτους, έρχονται αργοπορημένες εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με τις τρεις επωνυμίες της Toyota σημείωσαν βουτιά 7,1% τους πρώτος επτά μήνες τους έτους, υποχωρώντας στα επίπεδα του 1999. Το ίδιο διάστημα, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 11%, με τη Hyundai να καταγράφει άνοδο 23%, την General Motors Co. 16% και τη Ford Motor Co. 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα