Σταθερή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 13:03

Σταθερό παραμένει και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διατηρείται στα επίπεδα των 1,4422 δολαρίων/ευρώ, αμβλύνοντας τα κέρδη της τάξης του 0,3% που κατέγραφε το ενιαίο νόμισμα στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Η αισιοδοξία σχετικά με την υπόδειξη μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τον Μπεν Μπερνάνκι αύριο καθώς και η ισχυρή ζήτηση από την Ανατολική Ευρώπη έδωσαν σημαντική ώθηση στο ευρώ στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, την ώρα που το δολάριο συνέχιζε να δέχεται πιέσεις.

Δεδομένου ότι η πλειονότητα των αναλυτών δεν αναμένει κάποια συγκλονιστική εξέλιξη στην αυριανή ομιλία του διοικητή της Fed στο Τζάκσον Χολ, θεωρείται πιθανό να επικρατήσουν διορθωτικές τάσεις στα νομίσματα υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων το ευρώ και το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, τα οποία επωφελήθηκαν από την πρόσφατη υποχώρηση του δολαρίου.

«Εμπεριέχεται ο κίνδυνος του φαινομένου “αγόρασε τη φήμη και πούλησε το γεγονός” μετά από την αυριανή ομιλία» προειδοποιεί σε σχόλιό της στο Reuters η Ανκίτα Ντουντάνι από την RBS.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα