ΔΕΗ: Aποστολή ηλεκτρογεννητριών στην Κύπρο

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 14:43

Συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώθηκε η αποστολή των ηλεκτρογεννητριών της ΔΕΗ στην Κύπρο, με στόχο τη μερική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού, μετά τις εκρήξεις του Ιουλίου στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας (DG ECHO) της Κομισιόν πρόσφατα ανακοίνωσε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) την επιχορήγηση του συνολικού κόστους μεταφοράς των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από την Ελλάδα στην Κύπρο με το ποσό των 500.000€ επί του συνολικού κόστους, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 1.000.000€.

Είναι η πρώτη φορά που ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας ενεργοποιήθηκε για τη μεταφορά ενέργειας και η πρώτη φορά επίσης που η χώρα ζητά χρηματοδότηση από το μηχανισμό αυτό.

Η ΔΕΗ ζήτησε τη χρηματοδοτική συνδρομή του μηχανισμού τον Ιούλιο, πήρε τη μέγιστη προβλεπόμενη επιχορήγηση, δηλαδή το 50 % του κόστους, και έστειλε στην Κύπρο 163 ηλεκτροπαραγωγές μονάδες, για τη μεταφορά των οποίων χρησιμοποιήθηκαν 170 βαρέως τύπου φορτηγά και μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από πέντε πλοία.

Οι γεννήτριες εγκαταστάθηκαν στο χώρο του εργοστασίου του Βασιλικού, στην Κύπρο, και έχουν ήδη υποκαταστήσει μέρος του παραγωγικού δυναμικού που καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα