Γερμανικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Στέφαν Κάπφερερ: Ζητούμενο η ανάπτυξη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 18:16
VIMEO.COM/EVENIZELOS

Την στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την εγκαθίδρυση της σταθερότητας στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ, στη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε η ανάγκη ώθησης της ανάπτυξης, που όπως επεσήμανε ο κ. Κάπφερερ είναι το ζητούμενο για να μπορέσει να υπάρξει μακροπρόθεσμα η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, διαπιστώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από γερμανικής πλευράς για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Συζητήσαμε για πιθανές επενδύσεις από Γερμανούς επενδυτές στην Ελλάδα, κοινά προγράμματα που μπορούμε να αναπτύξουμε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και οι προοπτικές της ελληνικής πραγματικής οικονομίας θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών, στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

«Για εμάς, η μεγάλη ελπίδα και ο μεγάλος αγώνας είναι η φετινή ύφεση που υπερβαίνει τις προβλέψεις να ξεπεραστεί, ώστε το 2012, από νωρίς, να είναι η αφετηρία μιας νέας «στιγμής» της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Αυτό, συμπληρωσε θα βοηθηθεί από τις εξελίξεις στο χρηματοοικονομικό επίπεδο και από την εφαρμογή του νέου προγράμματος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υφυπουργός εστίασε στις «μεγάλες», όπως είπε, δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανόας σε πολλούς τομείς, όπως σε αυτόν της ενέργειας και τόνισε ότι θα υπάρξει συνέχεια του διαλόγου για να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα και εναύσματα για την ανάκαμψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα