TPG Capital: Απόκτηση 30% των μετοχών της Saxo Bank

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 18:46
UPD:19:05

Ενας από τους βασικούς μετόχους της Saxo Bank θα γίνει η επενδυτική εταιρεία TPG Capital, κατόπιν σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών την Τετάρτη.

Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση ποσοστού 30% από θυγατρική εταιρεία της TPG Capital, με δυνατότητα για απόκτηση ενός επιπλέον 10%.

Το ποσοστό αυτό προέρχεται από υφιστάμενους μετόχους της Saxo Bank, μεταξύ των οποίων η πολυεθνική εταιρεία επενδύσεων εταιρείες General Atlantic και ο τραπεζικός όμιλος της Πορτογαλίας Banco Espirito Santo.

Πλειοψηφικό ποσοστό στη Saxo Bank θα διατηρήσουν οι ιδρυτές της εταιρείας, κ. Kim Fournais και κ. Lars Seier Christensen, οι οποίοι και θα παραμείνουν στις θέσεις των Διευθύνοντων Συμβούλων της τράπεζας, ακόμα και στην περίπτωση που η TPG Capital ασκήσει το δικαίωμα της απόκτησης του 40% των μετοχών.

«Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας περιόδου ανάπτυξης για τη Saxo Bank, η οποία στηρίζεται στα γερά θεμέλια που έχουμε δημιουργήσει με τη στήριξη των μετόχων μας, οι οποίοι προέβησαν στην πώληση των μετοχών τους και οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στην επιτυχία μας ως τώρα», δήλωσαν με αφορμή τη συμφωνία οι δύο ιδρυτές της Saxo Bank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα