Alcatel Optronics S.A. : Μείωση 50% των πωλήσεων

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002 11:10
UPD:11:16

Η Alcatel Optronics S.A., το τμήμα οπτικών εξαρτημάτων της Alcatel S.A., ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο του έτους θα μειωθούν κατά 50% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης. Σχεδιάζει δε, να προβεί στη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 1.050, μέχρι το τέλος του 2003.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει, ότι, σκοπεύει να ισοσκελίσει τις πωλήσεις του τριμήνου - περίπου 40 εκατ. ευρώ (38,7 εκατ. δολ.) μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Η μείωση του προσωπικού της, αποτελεί παλαιότερο σχέδιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Klaus Wustrack.

Η Alcatel, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνικού υλικού της Ευρώπης, προχώρησε στην πώληση του 1/5 του τμήματος οπτικών εξαρτημάτων, λόγω της υποχώρησης της μετοχής της, προ διετίας.

Οι μετοχές της Alcatel Optronics, οι οποίες απώλεσαν ποσοστό 64% φέτος, σημείωναν άνοδο 4,2% φθάνοντας στα 2,72 ευρώ η μία. Αντιστοίχως, οι μετοχές της Alcatel S.A. κέρδιζαν ποσοστό 5,2% φθάνοντας στα 3,88 ευρώ και ήταν υψηλότερα κατά 3,8 ευρώ στις 9:32' π.μ. στο Χρηματιστήριο των Παρισίων, τοπική ώρα.

Στην αγορά των ΗΠΑ, η Alcatel Optronics ψάχνει να βρει συνεργάτη, προκειμένου να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών στην εταιρεία Plano, που εδρεύει στο Τέξας, πριν από το τέλος του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα