Υποχωρεί το δολάριο, ενισχύεται το ευρώ

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 11:47

Πιέσεις δέχεται σήμερα το δολάριο, το οποίο υποχώρησε από τα υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του γεν, ενώ απώλειες καταγράφει και έναντι του ευρώ λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί εν αναμονή της ομιλίας του Μπεν Μπερνάνκι στο Τζάκσον Χολ.

Πολύ πιθανό είναι, ωστόσο, το αμερικανικό νόμισμα να ανακτήσει τα χαμένα του κέρδη και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο εάν η Fed δεν εξαγγείλει δραστικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης, το δολάριο σημειώνει οριακή πτώση 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και κυμαίνεται στα 77,30 γεν. Το ευρώ, αντιθέτως, ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, καθώς καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,46% και ανέρχεται στις 11.32 (ώρα Ελλάδος) στα 1,4446 δολάρια.

Στην αρχή της εβδομάδας επικρατούσαν έντονες φήμες ότι ο διοικητής της Fed θα αφήσει σήμερα να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα προβεί σε τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο τη στήριξη της παραπαίουσας αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα το δολάριο να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Η τάση αυτή, όμως, αντιστράφηκε, δίνοντας ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα που κατέγραψε σημαντικά κέρδη στη χθεσινή συνεδρίαση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα