Ανοδος του πετρελαίου

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 06:53

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών ημερών διαπραγματεύθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές είκασαν, ότι, η ανάπτυξη θα επανέλθει στις ΗΠΑ, τονώνοντας έτσι τη ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών ημερών διαπραγματεύθηκε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς οι επενδυτές είκασαν, ότι, η ανάπτυξη θα επανέλθει στις ΗΠΑ, τονώνοντας έτσι τη ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο. Πτωτικά κινήθηκε η βενζίνη καθώς η τροπική καταιγίδα «Irene» κινήθηκε προς τον Καναδά.

Μεικτή ήταν η πορεία των συμβολαίων του πετρελαίου μετά την άνοδό τους έως 0,4%. Η ανάπτυξη των ΗΠΑ δεν κινδυνεύει μακροπρόθεσμα και η κεντρική τράπεζα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την ανάκαμψη, δήλωσε στις 26 Αυγούστου ο επικεφαλής της Federal Reserve, Ben S. Bernanke. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λειτούργησαν τα διϋλιστήρια στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ μετά την υποβάθμιση του «Irene» από τυφώνα. Στο Λονδίνο, το μπρεντ, κινήθηκε πτωτικά καθώς οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί επικαλέστηκαν τον πλήρη έλεγχο των πετρελαιοπηγών της χώρας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου διαπραγματεύθηκε στα 85,29 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς χαμηλότερα στις 12:27 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Στις 26 Αυγούστου τα συμβόλαιά του αναρριχήθηκαν στα 85,37 δολ. το βαρέλι, και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Αυγούστου. Φέτος οι τιμές του έχουν σημειώσει άνοδο 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε 71 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 110,65 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η τροπική καταιγίδα «Irene» βρίσκεται 32 χλμ. νοτίως του Σαίντ Τζόνσμπερυ στο Βερμόντ με ανέμους έντασης 50 μιλίων την ώρα και κινείται βόρειο-βορειοανατολικά με 26 μίλια την ώρα, ανακοίνωσε το National Hurricane Center χθες στις 8 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης. Συνολικά 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με το πέρασμα της καταιγίδας από το Πουέρτο Ρίκο στο Κονέκτικατ, προκαλώντας πλημμύρες και αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 1,9% σήμερα φθάνοντας τα 2,8800 δολ. το γαλόνι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), διευρύνοντας τις απώλειες του 1,1% που σημείωσε στις 26 Αυγούστου. Το καύσιμο από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου σημείωσε άνοδο 4,7% εν μέσω ανησυχιών, ότι, ο κυκλώνας θα καταστρέψει τα διϋλιστήρια στη μεγαλύτερη περιοχή κατανάλωσης καυσίμων των ΗΠΑ, η οποία κατοικείται από περίπου 65 εκατ. ανθρώπους.

Σημειώνεται, ότι, η εξέγερση στη Λιβύη, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, μείωσε την διάθεση πετρελαίου. Τον περασμένο μήνα η παραγωγή της Λιβύης μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλι ημερησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα