Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων ζητούν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 12:15
UPD:12:17

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απέστειλε το Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, απευθύνοντας πρόσκληση προς τον κ. Παπακωνσταντίνου να συμμετάσχει ως κεντρικός εισηγητής στην ημερίδα για το λιγνίτη που προγραμματίζεται για τις 9 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα.

Στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι κάνουν παράλληλα λόγο για καταιγιστικές και κρίσιμες εξελίξεις, αναφορικά με πληροφορίες περί πώλησης λιγνιτικών ή και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ σε συνδυασμό ή όχι με πώληση «πακέτου» μετοχών της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή, και ζητούν από τον υπουργό διευκρινίσεις.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «την ώρα που κρίνεται το μέλλον της ΔΕΗ (…), την ώρα που η κατάσταση της Εθνικής μας Οικονομίας εξαρτάται άμεσα από τις καθημερινές εξελίξεις στα ενεργειακά (και υφίσταται διαρκώς τις αρνητικές συνέπειες αυτών), αυτή λοιπόν την ώρα που όλοι περιμένουν από επίσημα χείλη μία θέση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει, αντί αυτού έρχονται αντιμέτωποι με νέα σενάρια, νέες υποθέσεις και ενδεχόμενα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα