Ιαπωνία: Υψηλότερη η ανεργία

Χαμηλότερες οι λιανικές πωλήσεις
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 08:30

Αύξηση για δεύτερο μήνα σημείωσε ο δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία, ενώ μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, καταδεικνύοντας τα προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίκο Νόντα.

Αύξηση για δεύτερο μήνα σημείωσε ο δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία, ενώ μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις, καταδεικνύοντας τα προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίκο Νόντα, με στόχο την εξασφάλιση της ανάκαμψης από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου που έπληξε τη χώρα.

Η ανεργία αυξήθηκε στο 4,7% τον Ιούλιο καθώς ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 40.000 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Τόκιο. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,3% έναντι του Ιουνίοούο, ανακοίνωσε με τη σειρά του το υπουργείο Εμπορίου.

Σημειώνεται, ότι, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο τη χρονική περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου μετά τον σεισμό που κατέστρεψε τις ιαπωνικές βιομηχανίες εξαγωγικών προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα