Ακης Τσοχατζόπουλος: Οι τιμές δεν ελέγχονται με διαταγές

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002 16:20
UPD:19:48

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το πρόβλημα των αυξήσεων, ιδίως στην αγορά των οπωροκηπευτικών, και αναζητά, μέσα από το διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς, λύσεις.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εν όψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, όπου θα τεθούν και θέματα λειτουργίας της αγοράς.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για «ανωμαλία» λόγω αυθαίρετων και αδικαιολόγητων αυξήσεων στις αγορές οπωροκηπευτικών, αλλά και των ιδιωτικών υπηρεσιών, που επιδρούν αρνητικά στον πληθωρισμό. Ο κυβερνητικός στόχος για τον πληθωρισμό είναι να έχει πέσει στο 3% μέχρι το τέλος του έτους, από 3,3% σήμερα.

Ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος με συνεχείς ελέγχους και με δραστηριοποίηση της Επιτροπής Αντασγωνισμού, ενώ θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες σύντομα.

Εξάλλου, ο κ. Τσοχατζόπουλος, απέκλεισε να τεθεί πλαφόν στα καύσιμα. «Οι τιμές δεν ελέγχονται ούτε με εντολές ούτε με διαταγές, ελέγχονται μέσα από την ίδια την αγορά, στο βαθμό που είναι ανοιχτή, που υπάρχει ανταγωνισμός», τόνισε.

Σύσκεψη με φορείς της αγοράς

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος ότι θα χρησιμοποιείται στην αγορά οπωροκηπευτικών ενιαίο τιμολόγιο από το χωράφι μέχρι την αγορά. Αυτό ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Αγοράς Ρέντη και Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αγοράς οπωροκηπευτικών, τόνισε ότι αυτός θα εστιαστεί στις χονδρεμπορικές αγορές, ενώ σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις επιδιώκεται η διασφάλιση της διαφάνειας μιας και σήμερα περίπου ο μισός όγκος των οπωροκηπευτικών διακινείται εκτός κεντρικών αγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα