ΥΠΟΙΚ: Διάψευση δημοσιευμάτων για τις φινλανδικές εγγυήσεις

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 10:03

Όπως έχει τονίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ Ευ. Βενιζέλος, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.

Σε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα των φινλανδικών εγγυήσεων προέβη με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείτο το πρακτορείο Reuters, η Φινλανδία φέρεται να προτείνει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών ως εξασφάλιση για τα νέα δάνεια που θα λάβει η Ελλάδα.

Δημοσιεύματα που αναπαράγουν χθεσινό τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της ευρωζώνης, ξεκαθάρισε από την πλευρά του το υπουργείο.

Όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα