Συνεχίζεται η άνοδος στο Τόκιο

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 10:49

Κέρδη της τάξης του 1,2% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 8.992,86 μονάδες συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων.

Κέρδη της τάξης του 1,2% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 8.992,86 μονάδες συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων. Με άνοδο 1,1% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 767,30 μονάδες.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έδωσαν ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Ο ιαπωνικός δείκτης, ωστόσο, «φρέναρε» πριν τις 9.000 μονάδες εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με την αμερικανική οικονομία.

Η συγχώνευση των δύο ελληνικών τραπεζών κατόρθωσε ως έναν βαθμό να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οδήγησε σε άνοδο και τις μετοχές κάποιων ιαπωνικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων η Mitsubishi UFJ Financial Group και η Sumitomo Mitsui Financial Group .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα