Εικόνα Ηχος: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 15:33

Στην κατηγορία επιτήρησης συνεχίζουν να διαπραγματεύονται οι μετοχές της εταιρείας Εικόνα-Ήχος από τις 12.4.2010, δεδομένου ότι οι ζημίες της 31.12.2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής της θέσης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενέργειες που γίνονται από την διοίκηση στην προσπάθειά αντιμετώπισης των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή στην ειδική κατηγορία, είναι:

α) Αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων. Η διοίκηση εξετάζει την αποδοτικότητα των υπαρχόντων καταστημάτων, προκειμένου να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι διακοπής της λειτουργίας ορισμένων εξ αυτών, τα οποία δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και ζημιώνουν συνολικά την εταιρεία. Η εταιρεία εντός του 2011 διέκοψε τη λειτουργία τεσσάρων ζημιογόνων καταστημάτων (δύο στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη).

β) Ενίσχυση ρευστότητας. Η εταιρεία, τον Φεβρουάριο 2011, υπέγραψε νέα Σύμβασης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (πρόωρη εξαγορά του ακινήτου και ταυτόχρονη, εκ νέου, επανεκμίσθωσή) για το ακίνητό της στο Ωραιοκάστρο Θεσσαλονίκης συνολικής αξίας 3,20 εκατ. ευρώ με συμφωνία επαναγοράς του σε 15 έτη.

γ) Εκμετάλλευση ακινήτων. Η διοίκηση εξετάζει τρόπους αξιοποίησης των αποθηκών της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Προς το παρόν, έχει υπενοικιάσει μέρος της αποθήκης έναντι τιμήματος 2,5 χιλ. ευρώ μηνιαίως.

δ) Περιορισμός δαπανών. Δίνεται έμφαση στην μείωση των λειτουργικών εξόδων. Η εταιρεία έχει επαναδιαπραγματευθεί τα ενοίκια ορισμένων εκ των καταστημάτων της και τα έχει μειώσει. Επίσης, προχωράει σε αναδιάρθρωση του προσωπικού με στόχο την μείωση των υπαλλήλων σε περίπου 40 εντός του επομένου μήνα ενώ αναμένεται να υπογραφεί και Επιχειρησιακή Σύμβαση μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους. Παράλληλα ενισχύει τις προσπάθειες περικοπής των λοιπών δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα