«Εντός στόχων» το υπουργείο Υγείας

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 15:45

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η συνολική οικονομική επίδοση του συστήματος κρίνεται θετικά, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι φέτος το ΕΣΥ με το 80% του προϋπολογισμού του 2009 εξυπηρετεί 30% περισσότερα περιστατικά σε σχέση το 2009.

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και στόχων που έχουν τεθεί βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, όπως διαπιστώθηκε στην 45λεπτη συνάντηση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου με το κλιμάκιο της τρόικας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των μέτρων του μνημονίου, με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές του συστήματος υγείας και την εξέλιξη των σχετικών οικονομικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο στόχος της εξοικονόμησης 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011 έχει επιτευχθεί, ενώ θετικές ήταν και οι εκτιμήσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές (συνένωση νοσοκομείων, ΕΟΠΥΥ, πολιτική φαρμάκου).

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η συνολική οικονομική επίδοση του συστήματος κρίνεται θετικά, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι φέτος το ΕΣΥ με το 80% του προϋπολογισμού του 2009 εξυπηρετεί 30% περισσότερα περιστατικά σε σχέση το 2009.

Ο υπουργός ενημέρωσε, επίσης, τους εκπροσώπους για επιπλέον πολιτικές του υπουργείου, πέραν των όσων απορρέουν από τη συμφωνία.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι από 15 Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί η θετική λίστα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, με σημαντικά οφέλη από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Επιπλέον, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πρόθεση αξιοποίησης των τριών ειδικού καθεστώτος νοσοκομείων (Ωνάσειο, Ερρίκος Ντυνάν, Παπαγεωργίου) καθώς και της κλινικής του Ολυμπιακού Χωριού ως πρότυπως διοίκησης και λειτουργίας, αρχής γενομένης με τη σύναψη συμβάσεων με τον φορέα του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σήμερα ο κ. Λοβέρδος ανακοινώνει στο υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη των δυνάμεων των προνοιακών ιδρυμάτων με τη μείωσή τους από 100 σε 39.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα