Αλουμύλ: Αύξηση πωλήσεων, μείωση μικτών κερδών

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 16:05

Αύξηση των πωλήσεων και μείωση της μικτής και λειτουργικής της κερδοφορίας ανακοίνωσε η Αλουμύλ για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε σταθεροποίηση των πωλήσεων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 3,3% στα 98,3 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 12,5% περίπου σε 18,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 9,7 εκατ. ευρώ περίπου το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Οι ζημίες προ φόρων διευρύνθηκαν στα 5,4 εκατ. ευρώ από 0,5 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι ζημίες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,2480 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αλουμύλ, η μείωση του μικτού αποτελέσματος οφείλεται αφενός στη σημαντική μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία είχε ως άμεση επίπτωση την διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων για την εταιρεία με αύξηση των πωλήσεων προϊόντων με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, καθώς επίσης και στην αύξηση του κόστους της ενέργειας που οδήγησε στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

Η σημαντική μείωση των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στη μείωση του μικτού αποτελέσματος καθώς επίσης και στην αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω τόσο της αύξησης του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ όσο και λόγω της αύξησης του περιθωρίου από τις ελληνικές τράπεζες.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4% περίπου στα 71,3 εκατ. ευρώ περίπου. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν στα 2,4 εκατ. ευρώ περίπου από 5,4 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. ευρώ περίπου έναντι ζημιών 0,7 εκατ. ευρώ πέρυσι και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 0,4 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα