Μηχανική: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 15:01
UPD:15:06

Στις ενέργειες στις οποίες έχει αποφασίσει να προχωρήσει, προκειμένου να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της και να εξέλθει από την κατηγορία επιτήρησης, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η Μηχανική.

Υπενθυμίζεται ότι με την από 07.04.2011 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α. οι μετοχές της εταιρείας εντάχθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης από τη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου 2011, λόγω των υψηλών ληξιπροθέσμων οφειλών σε ενοποιημένη και εταιρική βάση.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, στο ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της απόφασης ένταξης των μετοχών στην κατηγορία επιτήρησης και της δημοσίευσης των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων «εκ των πραγμάτων δεν κατέστη δυνατό να ευδοκιμήσουν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την υποβολή αιτήματος εξόδου των μετοχών από την κατηγορία επιτήρησης, καθότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - σύμφωνα με την παράγραφο 9.21 - Ληξιπρόθεσμες Υποχρεώσεις των δημοσιευμένων οικονομικών αποτελεσμάτων - ανέρχονται σε 163,5 εκατ. ευρώ σε ενοποιημένη βάση και 101,6 εκατ. ευρώ σε εταιρική βάση».

Με σκοπό την έξοδο των μετοχών της εταιρείας από την κατηγορία επιτήρησης, η Διοίκηση του Ομίλου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών:

1) Κεφαλαιακή αναδιάρθρωση τόσο της μητρικής όσο και των θυγατρικών της εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω της αναχρηματοδότησης των υφιστάμενων δανείων της μέχρι του ποσού των 160 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τη λήψη πρόσθετης χρηματοδότησης.

2) Επιδίωξη της δικαστικής ικανοποίησης σημαντικότατων χρηματικών απαιτήσεων και αξιώσεων κατά του Δημοσίου και Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως και Ιδιωτικών Φορέων από συμβάσεις έργων που ο Όμιλος κατασκευάζει ή έχει αποπερατώσει και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 256,3 εκατ. ευρώ σύμφωνα και με το σχετικό πίνακα απαιτήσεων όπως αυτός έχει προσαρτηθεί στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2010.

3) Πώληση ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Η ευνοϊκή έκβαση των ανωτέρω ενδεικτικών επιλογών και ενεργειών της Διοίκησης του Ομίλου οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα έχουν θετική επιρροή στη διαμόρφωση των χρηματορροών του Ομίλου και στα οικονομικά της μεγέθη και στην διασφάλιση των προϋποθέσεων που ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών θέτει για την έξοδο των μετοχών της εταιρείας από την κατηγορία επιτήρησης», καταλήγει η Μηχανική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα