ΗΠΑ: Προσφυγή κατά της συγχώνευσης AT&T - T-Mobile

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 21:02

Κατά του σχεδίου εξαγοράς της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, θυγατρικής της Deutsche Telecom, από τον δεύτερο σε μέγεθος όμιλο στις τηλεπικοινωνίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, AT&T, έναντι 39 δισ. δολ. προσέφυγαν οι αμερικανικές αρχές.

Η πώληση «θα μείωνε τον ανταγωνισμό στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και ειδικά της ασύρματης τηλεφωνίας, οδηγώντας σε εκτεταμένες ανατιμήσεις, σε παροχή υπηρεσιών κατώτερης στάθμης, σε λιγότερες επιλογές για τον καταναλωτή, σε λιγότερο καινοτόμα προϊόντα στη διάθεση εκατομμυρίων Αμερικανών καταναλωτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Προκειμένου να διαφυλαχθεί ότι ο ανταγωνισμός θα προφυλαχθεί και όλοι οι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης, θα διαθέτουν υψηλής και ανταγωνιστικής ποιότητας υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης κινήθηκε σήμερα δικαστικώς για το ζήτημα αυτό», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Τζέιμς Κόουλ.

Εκπρόσωπος της AT&T δήλωσε «έκπληξη για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις» και συγχρόνως κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία «προτίθεται στο άμεσο μέλλον επίσης να προσφύγει στη δικαιοσύνη», για να ακυρώσει τα ένδικα μέσα των κυβερνητικών υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα