Γ. Κουτρουμάνης: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα ανεργίας

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 14:38
UPD:14:51

«Δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα για την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Δεν τίθεται κριτήριο με βάση τα περιουσιακά στοιχεία ή το οικογενειακό εισόδημα για την είσπραξη των επιδομάτων ανεργίας», διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σχετικά με τα μέτρα στήριξης των ανέργων.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «δεν πρόκειται να επαναληφθούν πρακτικές του παρελθόντος... δεν θα προχωρήσουμε σε προγράμματα stage με 450 ευρώ». «Το δικό μας πρόγραμμα, προβλέπει αμοιβή 625 ευρώ (το καθαρό ποσόν της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας) με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, για 5 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια» πρόσθεσε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Α. Παπαρήγα στον Γ. Κουτρουμάνη

Επίκαιρη Ερώτηση Α. Παπαρήγα στον Γ. Κουτρουμάνη

Ανέφερε ακόμη πως ο ΟΑΕΔ πλήρωνε 1,2 δισ. ευρώ για επιδόματα, τώρα ξεπερνά τα 2 δισ., με τα επιδόματα να μην εξαρτώνται από τις καταβαλλόμενες εισφορές, καθώς ο Οργανισμός εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση. Ενισχύουμε τους ανέργους, με τις δυνατότητες που έχουμε...» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα