Περιορίστηκαν οι απώλειες στο Τόκιο

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 10:02

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ προς το τέλος της συνεδρίασης οι ιαπωνικές μετοχές μετά την είδηση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη στήριξη του χρηματοοικονομικού τομέα.

«Ο Μασάρου Χαγιάμι (ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας) μου είπε ότι η τράπεζα εξετάζει τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού τομέα. Τον προέτρεψα να προχωρήσει και του διεμήνυσα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει κάθε ενέργεια της τράπεζας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια είναι τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

H μετοχή της Μizuho Holdings μετά την παραπάνω είδηση έκλεισε με άνοδο 2,88%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε να υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 3%.

Η ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι αρχικές απώλειες των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση κατά 0,75% και διαμορφώθηκε στις 9.472,06 μονάδες. Ο δείκτης Τopix έκλεισε στις 927,79 μονάδες μειωμένος κατά 0,5%.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι παραπάνω δείκτες δέχθηκαν έντονες πιέσεις, ενώ οι απώλειες του Nikkei έφθασαν μέχρι και το 3%. Η σημαντική υποχώρηση αποδόθηκε στα αποθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/18/245324.htm , του σημαντικότερου εμπορικού εταίρου της Ιαπωνίας, καθώς και σε μία σειρά απογοητευτικών εταιρικών ανακοινώσεων που οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/18/245327.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα