Γαλλία : Μειώθηκε 1% ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 10:23

Μειώθηκε απροσδόκητα σε ποσοστό 1% ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία, τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σημάδι, ότι η οικονομία της Ευρώπης προσπαθεί να ανακάμψει, από την περυσινή ύφεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης, ο δείκτης μειώθηκε 1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν, ότι αυτός θα σημείωνε ελαφρά άνοδο κατά 0,2%.

Η παραγωγή τροφίμων, αγροτικών προϊόντων, διαρκών καταναλωτικών αγαθών - συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών συσκευών και φαρμάκων - μειώθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Γαλλίας, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο και υπογράμμισε ότι αυτή θα έχει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,4% το τρέχον τρίμηνο σε σύγκριση με το δεύτερο του έτους που διανύουμε. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2002.

Η οικονομία στις 12 χώρες μέλη που συναλλάσσονται με ευρώ, αναμένεται να αναπτυχθεί από 0,3% έως 0,6% αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα