Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2011 10:24

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σύγκρουση με την τρόικα για το δάνειο και τα μέτρα".

"Έντονη αναστάτωση προκάλεσε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους της τρόικας, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για τον τρόπο προώθησης των μεταρρυθμίσεων και για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, ενώ οδήγησαν για ακόμη μια φορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις περιφερειακές αγορές χρέους της Ευρωζώνης σε "κλοιό πιέσεων".

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσαρμογή...πολιτικής για ανάσχεση της ύφεσης".

"Ο Ε. Βενιζέλος παραδέχθηκε χθες ότι η ελληνική οικονομία θα κινηθεί σε ύφεση και το 2012".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ψυχρός πόλεμος με Τρόικα. Δεκαήμερο αγωνίας με διαπραγματεύσεις κορυφής - Στον "αέρα" η 6η δόση".

""Όχι" της τρόικας στο άλλοθι της ύφεσης και σε αλλαγή του στόχου για έλλειμμα 7,6%. "Κόκκινη κάρτα" για ενιαίο μισθολόγιο, συγχώνευση οργανισμών, ιδιωτικοποιήσεις. Σήμα η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο. Οι δραματικοί διάλογοι στον 6ο όροφο του υπουργείου, ο σκληρός Μαζούκ και το τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό τα μεσάνυχτα της Πέμπτης".

Η ΑΞΙΑ: "Τέλος χρόνου....".

"Στον αέρα αποκρατικοποιήσεις πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, Προϋπολογισμός, επιβίωση ταμείων. Έρχονται νέες υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους. Καταρρέει το χρηματιστήριο, εκτοξεύονται τα CDS. Μεγαλύτερο haircut ζητούν τα ξένα funds. Επικοινωνιακοί λεονταρισμοί για να καλυφθεί η ανικανότητα. Μοναδική λύση για έξοδο από το τέλμα οι εκλογές".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το θρίλερ του μεσονυχτίου".

"Συναγερμός σε Αθήνα, Ουάσιγκτον, Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες σήμανε χθες μετά την έκταση που πήρε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το βράδυ της Παρασκευής. Το "μεταμεσονύχτιο θρίλερ" με την τρόικα να ζητεί επιπλέον μέτρα ύψους 0,7% του ΑΕΠ εντός του 2011 και με την κυβέρνηση να επιμένει ότι οι στόχοι πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα που δημιουργεί η ύφεση, είχε ως αποτέλεσμα οι συνομιλίες να διακοπούν για να συνεχίσουν μετά δεκαήμερο και αφού βεβαίως προηγηθεί διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: " 13 καυτοί φάκελοι για οικονομία - πολιτική".

"Καλπάζει για το 180% το χρέος. Στο 9% το φετινό έλλειμμα. Θα χρειαστούν νέα μέτρα 1,9 δισ. Παράταση της διαπραγμάτευσης για το rollover των ομολόγων. Για τον Οκτώβριο μετατίθεται η 6η δόση των 8 δισ. Το Δεκέμβριο η τελική απόφαση για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα