Διαβεβαιώσεις Ντ. Ρόβλια για εξορθολογισμό μισθών στις δημοτικές επιχειρήσεις

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 19:41

Τη διαβεβαίωση ότι οι αποδοχές που «προκαλούν την κοινωνία» θα εξορθολογιστούν έδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, αναφερόμενος στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με υπέρογκους μισθούς υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις.

«Πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Ρόβλιας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αφορούν ένα ποσοστό των εργαζομένων και όχι το σύνολό τους.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι οι δήμοι θα στείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ τόνισε ότι δεν είναι σωστή η γενικευμένη απαξίωση της δημόσιας διοίκησης.

«Τη δημόσια διοίκηση οφείλουμε να την ενεργοποιήσουμε και οφείλουμε να αναδείξουμε τόσο τις καλές υπηρεσίες, όσο και τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους», συμπλήρωσε.

Οσον αφορά στην έντονη φημολογία περί απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ο υφυπουργός παρατήρησε ότι «για να απολύσεις κόσμο θα πρέπει να υπάρχει μια απόδειξη επιστημονική και όχι πολιτική». «Το να λέμε απολύστε αορίστως, δεν έχει νόημα», ξεκαθάρισε, αλλά θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά κάθε οργανισμός και υπηρεσία.

«Εάν για κάποιους οι απολύσεις είναι μόδα, θεωρώ ότι για την Κυβέρνηση και για μένα δεν είναι μόδα. Εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης πολιτικής, η οποία πρέπει να έχει αρχές και κανόνες τόσο ηθικής, όσο και λογικής», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα