Κρίσιμη δημοπρασία εντόκων εξάμηνης διάρκειας

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 09:50

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρά σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, παρά το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές και τα επίπεδα - ρεκόρ των spreads των ελληνικών ομολόγων.

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας προχωρά σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), παρά το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές και τα επίπεδα - ρεκόρ των spreads των ελληνικών ομολόγων.

Η προσοχή είναι στραμμένη στο ύψος του επιτοκίου αλλά και στον όγκο των προσφορών που θα υποβληθούν. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων στις 9 Αυγούστου το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,85%.

Το ύψος της δημοπρασίας προσδιορίστηκε σε 1 δισ. ευρώ, με την προοπτική να αυξηθεί σε 1,6 δισ. ευρώ με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών.

Εντός του Σεπτεμβρίου οι λήξεις από παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων φτάνουν σε 4 δισ. ευρώ, ποσό που ασκεί πίεση για την εξεύρεση τρόπου ανανέωσής τους, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ταμιακά διαθέσιμα για την εξόφλησή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα