Παρουσίαση της Παπαστράτος στην Ενωση Θεσμικών

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 16:02

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Παπαστράτος ΑΒΕΣ στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η διοίκηση αναφέρθηκε στη θετική πορεία της εταιρείας κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2002.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 188,92 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 18,60 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 26%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 17,42 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Εξάλλου κατά το πρώτο εξάμηνο πέρυσι, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει κεφαλαιακά κέρδη της τάξεως των 3,2 εκατ. ευρώ, από την πώληση της συμμετοχής της στην Alpha Bank Ρουμανίας. Αν αφαιρεθούν τα κέρδη αυτά από τα περυσινά μεγέθη, τότε η αύξηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών ανέρχεται σε 23,4%.

Στην Ελλάδα ο όγκος πωλήσεων των ιδίων σημάτων αυξήθηκε κατά 7,6% και το μερίδιο της εταιρείας έχει φθάσει στο 14,8% για το πρώτο εξάμηνο και στο 15,5% για τον μήνα Ιούνιο.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) είναι αυξημένα κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και κατά 74% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2000. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 16,12 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με πέρυσι.

Στην παρουσίαση επισημάνθηκε ότι η «οικογένεια Assos» διευρύνθηκε με το Assos Slims, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρως κωδικοποιημένη λειτουργία (Bar Coding) των αποθηκών ετοίμου προϊόντος καθώς και των πρώτων υλών.

Τέλος, στην Ρουμανία η εταιρεία υφίσταται ελεγχόμενες ζημίες λόγω «πολέμου» τιμών, ενώ στόχος είναι η διατήρηση του μεριδίου της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα