Σύντομα τα στοιχεία για την Ασπίς Πρόνοια

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 09:17

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία των συμβολαίων ζωής της Ασπίς Πρόνοια.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία των συμβολαίων ζωής της Ασπίς Πρόνοια.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια κ. Θεοχάρης Πετρίδης μετά από επικοινωνία που είχε με τον επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής κ. Ιωάννη Παντελίδη, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραδοθούν στην εποπτική αρχή τα στοιχεία όλων των ασφαλισμένων για κάθε συμβόλαιο ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για κάθε συμβόλαιο υπάρχει πολυσέλιδη έκθεση όπου θα καταγράφεται το ποσό που αναγνωρίζει η εταιρεία ότι δικαιούται ο κάθε ασφαλισμένος, τις όποιες εκκρεμείς ζημιές τις εταιρείας (π.χ. μη καταβολή οφειλής για κάποιο νοσοκομειακό περιστατικό) καθώς και τις τελευταίες καταβολές που έγιναν στο συμβόλαιο. Από τις αποζημιώσεις αναμένεται να εξαιρεθούν όλα τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί με νομικά πρόσωπα, ήτοι Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακή Αεροπορία, ΕΥΑΘ κτλ.

Μέχρι στιγμής ο κ. Παντελίδης, όπως ανέφερε, έχει ήδη δώσει τις «βάσεις» υπολογισμού των αποθεμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο επόπτης του χαρτοφυλακίου ελπίζει ότι εφόσον η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει να κάνει κάποιες παρεμβάσεις θα αναρτηθούν στο δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου.

Τέλος, έντονες είναι οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των αποζημιώσεων για τα unit linked προγράμματα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα