Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 09:32

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι διαρθρωτικές αλλαγές σε ρυθμό επανεκκίνησης".

«Απάντηση στις απειλές της τρόικας, για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, στέλνει η κυβέρνηση, με πακέτο σαρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα, διαρθρωτικών παρεμβάσεων στις εργασιακές σχέσεις, επίσπευση αποκρατικοποιήσεων και αναδιάρθρωσης των δημόσιων φορέων, άμεσο άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, εργασιακή εφεδρεία ή και απολύσεις σε δημόσιους φορείς καθώς και νέες περικοπές σε μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων».

ΕΞΠΡΕΣ: "Αρση των μισθολογικών ανισοτήτων στο Δημόσιο".

«Μήνυμα για επιθετική πολιτική διαρθρωτικών αλλαγών έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλος. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Τολμηρές αποφάσεις. Καταιγίδα μέτρων για την 6η δόση".

«Επισπεύδονται οι μεταρρυθμίσεις υπό την πίεση της τρόικας. Εάν δεν διασφαλίσουμε τη φυγή προς τα εμπρός, δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το κεφάλι από το νερό, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και διαμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης».

ΚΕΡΔΟΣ: "Μπαράζ μεταρρυθμίσεων".

«Κάτω από την πίεση που άσκησαν τις τελευταίες ημέρες οι δανειστές μας και μέσα σε ένα ασφυκτικά αρνητικό περιβάλλον, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες στη διάρκεια ενός δραματικού υπουργικού συμβουλίου να ανοίξει όλα τα θέματα, επιχειρώντας φυγή προς τα εμπρός».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα