ΣΥΡΙΖΑ: Να επαναλειτουργήσει ένας αξιόπιστος ελληνικός νηογνώμονας

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 15:15
UPD:15:16

Ερώτηση προς την Κομισιόν για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, που εξέδιδε ο εκπρόσωπος του ρωσικού νηογνώμονα στον Πειραιά, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής.

Στο κείμενο της ερώτησής του, αναφέρεται στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα και σημειώνει πως 34 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί στα λιμάνια της χώρας.

Παράλληλα, υπενθυμίζει προηγούμενη δήλωση της Κομισιόν, η οποία απαντώντας σε ερώτησή του σχετικά με την άρση της αναγνώρισης του ελληνικού νηογνώμονα, επεσήμανε ότι «δεν πιστεύει πως θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά την εσωτερική επιβατική ακτοπλοΐα στη Ελλάδα».

Συνεχίζοντας την ερώτησή του, ο κ. Χουντής τονίζει τον κίνδυνο που υπάρχει για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού αλλά και την πιθανότητα αποκλεισμού και μονιμότερης απομόνωσης δεκάδων νησιών.

Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής ζητεί την έναρξη συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ενός αξιόπιστου ελληνικού νηογνώμονα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα