Με αποχώρηση από τη διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου απειλεί η ΕΑΕΕ

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 19:55

Την αντίδρασή της για την απόσυρση από την κυβέρνηση των ρυθμίσεων του άρθρου 48 του σχεδίου νόμου για την εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, που αφορούν θέματα του Επικουρικού Κεφαλαίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Η Ενωση ζητεί να τεθούν οι διατάξεις άμεσα σε ανοιχτή διαβούλευση και ψήφιση, διαφορετικά όπως προειδοποιεί , η ασφαλιστική Αγορά «δεν βρίσκει λόγο να συμμετέχει στη διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο μετά την απόσυρση των εν λόγω διατάξεων χάνει την τελευταία ευκαιρία να λειτουργήσει ομαλά».

Σύμφωνα με την ΕΑΕΕ, στόχος των διατάξεων που αποσύρθηκαν ήταν η αποφυγή της κατάρρευσης και η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Επικουρικού Κεφαλαίου, «το οποίο έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση». Και τούτο, όπως εξηγούν, προκειμένου το Επικουρικό Κεφάλαιο να συνεχίσει να ασκεί το σημαντικό κοινωνικό έργο του και να μην αναγκαστεί να προβεί σε επώδυνες λύσεις όπως η στάση πληρωμών ή η υπέρμετρη επιβάρυνση του συνόλου των ασφαλισμένων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των δικαιούχων αποζημίωσης θίγονται πολύ περισσότερο από μια ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας του Επικουρικού Κεφαλαίου συγκριτικά με τις συνέπειες που θα είχαν οι περιορισμένες μειώσεις παροχών τις οποίες προέβλεπαν οι αποσυρθείσες διατάξεις, που δεν επηρεάζουν σημαντικά τη μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων αποζημίωση», προσθέτει η ανακοίνωση της Ενωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα