Σε ετοιμότητα η Fed

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 21:51
UPD:09/09/2011 12:00

Την ετοιμότητα της Federal Reserve να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να ενισχύσει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας εξέφρασε ο επικεφαλής της Μπεν Μπερνάνκι, επισημαίνοντας πως στην επόμενη συνεδρίασή της Fed θα γίνει συζήτηση για τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η κεντρική τράπεζα. Πάντως, δεν διευκρίνισε ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιλογές της Federal Reserve, κάτι που απογοήτευσε του επενδυτές και οδήγησε σε πτώση τη Wall Street.

«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει διάφορα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ανάκαμψης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

«Oι συνάδελφοί μου στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) και εγώ θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε» τις δυνατότητες αυτές «μέχρι τη συνοδό μας το Σεπτέμβριο, και είμαστε σε ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέσα, όπως ενδείκνυται για την προώθηση μιας ισχυρότερης ανάκαμψης» πρόσθεσε, καθησυχάζοντας για τον πληθωρισμό.

Απογοήτευση στη Wall Street

Με πτώση έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές έκριναν αόριστες τις επισημάνσεις του επικεφαλής της Fed Μπεν Μπερνάνκι. Αρνητικοί πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν οι τράπεζες.

Ο Dow Jones industrial κατέγραψε απώλειες 1,04% στις 11.295,81 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 σημείωσε πτώση 1,06% στις 1.185,90 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,78% στις 2.529,14 μονάδες.

Η JPMorgan είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 3,8% και η Bank of America έκλεισε με πτώση 3,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα