Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 09:31
UPD:09:44

ΕΞΠΡΕΣ: "Υφεση 7,7% στο εξάμηνο με "πάγωμα" επενδύσεων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στο δεύτερο φετεινό τρίμηνο. Η ύφεση στο διάστημα αυτό αναθεωρείται στο 7,3% από 6,9% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τελεσίγραφο στην Αθήνα. Ευθεία απειλή από την τρόικα για την 6η δόση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "για πρώτη φορά από την υπογραφή του Μνημονίου υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιούν δημόσια ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης κάθε άλλο παρά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σφίγγει ο κλοιός της τρόικας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με διακοπή της βοήθειας απειλούν οι δανειστές αν δεν εκπληρωθούν οι όροι. Σόιμπλε: Καμία έκπτωση στις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Αλταφάζ:Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ εάν δεν ανταποκριθεί . Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα καταφέρει περισσότερα απ`όσα της ζητούν".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κλοιός ύφεσης και ανεργίας που ξεπερνά κάθε πρόβλεψη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεφεύγουν από κάθε αρνητική πρόβλεψη ύφεση και ανεργία, ενισχύοντας την αβεβαιότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε συνδυασμό και με το εξαιρετικά δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον. Η οικονομική δραστηριότητα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 μειώθηκε 7,3% ενώ συνολικά στο πρώτο εξάμηνο η ύφεση διαμορφώνεται στο 7,7%".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα