Επικουρικό Κεφάλαιο: Απάντηση στην ανακοίνωση των δικηγορικών συλλόγων

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 16:11

Πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, την Πολιτεία, αλλά και τους δικηγορικούς συλλόγους να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα ώστε να βρεθεί «αρμονικά πρακτική και εφικτή λύση» για το μέλλον του Επικουρικού Κεφαλαίου απευθύνει η Διαχειριστική Επιτροπή του Ε.Κ.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος είχε ζητήσει την απομάκρυνση του προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων Δημήτρη Ζορμπά, με σημείο αιχμής την απόσυρση της διάταξης για τον περιορισμό της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου από νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως διευκρινίζει με σημερινή της ανακοίνωση η Διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου το δελτίο Τύπου της από 6.9.2011 του Ε.Κ. εστάλη πριν την ανακοίνωση της απόσυρσης του άρθρου 48, προτρέποντας τη στήριξή του από το σύνολο της Βουλής και εκφράζοντας την αγωνία της διοίκησης για τη βιωσιμότητά του, ώστε να μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό κοινωνικό του έργο.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ασφαλώς δεν αποτελεί λύση η μεταβίβαση του ελλείμματός του Επικουρικού Κεφαλαίου σε όλους τους ασφαλισμένους με υπέρμετρες αυξήσεις ασφαλίστρων ή μέσω των τελών κυκλοφορίας. Επιπλέον, οι επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για το δανεισμό του Επικουρικού δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν».

«Βάσει των ανωτέρω, είμαστε βέβαιοι ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι επιθυμούν εξίσου την εξάλειψη περιπτώσεων αμφιλεγόμενων πρακτικών που επιβαρύνουν υπέρμετρα το Επικουρικό Κεφάλαιο και προσδοκούμε να τους βρούμε αρωγούς στην προσπάθειά μας για την εξυγίανσή του», καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται παράλληλα ότι η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου «σέβεται απόλυτα τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους και ασφαλώς τους εκπροσώπους του δικηγορικού και δικαστικού κλάδου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα