Κατά του σχεδίου διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών το 76% των Γερμανών

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 18:00

Κατά της διεύρυνσης του σχεδίου διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, τάσσονται τρεις στους τέσσερις Γερμανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 76% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στην ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, όπως θα γίνει με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που δημιουργήθηκε πέρυσι.

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει στο τέλος του μήνα τις νέες αυτές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν κυρίως την ενίσχυση των γερμανικών χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών από 123 σε 211 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 27% του συνολικού ποσού.

Την ίδια ώρα ένας στους δύο εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που ασκεί ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU/CSU με το FPD είναι «μάλλον κακή», ενώ το 38% θεωρεί ότι είναι «μάλλον καλή».

Το 45% βλέπει θετικά έναν αυξημένο μελλοντικό ρόλο της Ε.Ε. στη χρηματοπιστωτική και την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης. Το 22% των ερωτηθέντων επιθυμεί μείωση της επιρροής της ΕΕ στο συγκεκριμένο τομέα και το 25% ζητεί να μην αλλάξει τίποτα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα