Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2002 10:36
UPD:10:40

ΑΔΥΝΑΜΟΙ να διατηρήσουν τα όποια κέρδη κατέγραφαν στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης εμφανίζονται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς τόσο οι οικονομικές όσο και οι επιχειρηματικές ειδήσεις εξακολουθούν να απογοητεύουν.

Σήμερα, οι γαλλικές Sodexho Alliance και Cap Gemini ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτύχoυν τους στόχους που έχουν θέσει για την κερδοφορία τους, ενώ από την άλλη πλευρά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/19/245767.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.855 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,27%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.949,66 μονάδες με απώλειες 1,71% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.073 μονάδες μειωμένος κατά 1,58%.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, οι μετοχές των εταιρειών Sodexho και Cap Gemini υποχωρούν κατά 16,45% και 13,42% αντιστοίχως. Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού με τη μετοχή της Alcatel να χάνει 3,63%.

Αντιθέτως, μικρή άνοδο σημειώνει η μετοχή τη γαλλικής εταιρείας ΜΜΕ Vivendi Universal η οποία εξασφάλισε δάνειο ύψους τριών δισ. ευρώ από έντεκα τράπεζες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, η Electricite de France ενδιαφέρεται για την απόκτηση μεριδίου στη Vivendi Environnement -της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών ύδρευσης στον κόσμο- στην περίπτωση που η γαλλική εταιρεία διατεθεί προς πώληση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα