Στο μετοχικό κεφάλαιο της ASBISC Enterprises, η Global Finance

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2002 11:33

Στο μετοχικό κεφάλαιο της ASBISC Enterprises Limited, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του χονδρικού εμπορίου και τη διανομή εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών μέσων αποθήκευσης και δικτύων, στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, συμφώνησε να συμμετάσχει η Global Finance.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Global Finance, είχε την ευθύνη της αξιολόγησης, του συντονισμού και της ολοκλήρωσης της συνολικής επένδυσης ύψους 10 εκατ. δολ. Από το ποσό αυτό, έξι εκατ. δολ. καταβλήθηκαν από το Black Sea Fund της εταιρείας και τα υπόλοιπα τέσσερα εκατ. δολ. από την Alpha Equity Fund, της Alpha Ventures.

H ASBISC Enterprises Limited, ιδρύθηκε το 1990 στο Minsk της Λευκορωσίας και σήμερα διατηρεί δίκτυο διανομής και πωλήσεων, σε 19 χώρες στην περιοχή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, χώρες στις οποίες θεωρείται ως ο ηγέτης της αγοράς διανομής ΙΤ. Η έδρα της το 1995 μεταφέρθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου.

Διοικείται από τον ιδρυτή της και κύριο μέτοχο, Sergei Kostevitch και από στελέχη που προέρχονται από εταιρείες τεχνολογίας διεθνούς βεληνεκούς, όπως η Intel και η Seagate.

Η χαμηλή διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στις συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές, εκτιμάται ότι θα δώσουν σημαντική ώθηση στις εργασίες της ASBISC, η οποία εμφάνισε κύκλο εργασιών 379 εκατ. δολ. το 2001 και κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων, ύψους 9,9 εκατ. δολ. Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν πέρυσι, μετά τους φόρους, σε 7,5 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο, τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να προυσιάσουν μέσους ετήσιους ρυθμούς αύξησης 25% την επόμενη πενταετία, ενώ παράλληλα τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων, θα βελτιωθούν σημαντικά, λόγω της εκμετάλλευσης οικονομικών κλίμακας και την αυξανόμενη αγοραστική δύναμη.

Τα κεφάλαια που επενδύονται, θα χρηματοδοτήσουν τις αναπτυξιακές ανάγκες της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα