Ιταλία: Μέχρι την Τετάρτη η έγκριση των νέων μέτρων

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 11:58
REUTERS/ALESSIA PIERDOMENICO

Μέχρι την Τετάρτη θα εγκριθούν από το ιταλικό κοινοβούλιο τα νέα μέτρα λιτότητας, με στόχο να επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία στη χώρα έως το 2013, σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Θεωρώ ότι το σχέδιο αυτό θα εγκριθεί μέχρι την Τετάρτη και ότι είναι δίκαιο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου Mediaset, που τού ανήκει.

Όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν περιθώρια για τροποποιήσεις στην κάτω Βουλή, καθώς η διαδικασία αυτή θα προκαλούσε μία τρίτη ανάγνωση στη Γερουσία και θα καθυστερούσε την οριστική υιοθέτηση του προγράμματος λιτότητας.

Η ιταλική κυβέρνηση έθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης με βάση αυτό το νομοσχέδιο και θεωρείται πιθανόν ότι θα πράξει το ίδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το κείμενο θα φθάσει στην κάτω Βουλή σήμερα το απόγευμα.

Την περασμένη Τετάρτη, οι Ιταλοί γερουσιαστές έδωσαν την πρώτη τους έγκριση για το πρόγραμμα λιτότητας ύψους 54,2 δισ. ευρώ, το οποίο θα επιτρέψει στην Ιταλία να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία μέχρι το 2013 και να περιορίσει το χρέος της.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο τροποποιήθηκε επανειλημμένως, γεγονός που τροφοδότησε τις ανησυχίες των αγορών για την αξιοπιστία της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα